Hoppa till sidans innehåll

Informationsblad VAIF Skidor


Informationsblad – VAIF Skidor 

 

Längdskidåkning ger en bra och skonsam träning för hela kroppen och passar för hela familjen. För att få en trevlig och behaglig upplevelse i spåret krävs god teknik och kondition vilket man får genom att träna med VAIF. Välkommen till oss! 

Hos oss i VAIF är alla välkomna. Från nybörjaren till elitsatsaren. Vi har en god breddland föreningens medlemmar vilket ger oss roliga och utmanande träningstillfällen. Hos oss är du, gammal som ung, alltid välkommen. Du väljer själv om du vill vara med att tävla eller nöjer dig med att vara med på våra roliga träningar. Alla hjälps vi åt för att verksamheten ska flyta på.   

Som ny och gammal i VAIF finns det en del saker som kan vara bra att känna till.  

Träning  

Som längdåkare tränar du året om. När snön inte finns är det barmarksträning som gäller. Redan på försäsongen tränar vi kondition, balans och styrka vilket ger grunderna för bra skidåkning när snön väl kommer.   

Träningsgrupper  

Vi har flera olika träningsgrupper från barn till vuxen och nya medlemmar är välkomna till den grupp som passar bäst. Barn och ungdomar delas in i olika grupper beroende på förmåga. Läs mer om de olika träningsgrupperna på hemsidan. Föräldrarna till de allra yngsta ombedes att finnas i närheten när barnen tränar för att finnas behjälpliga för tex toalettbesök mm.

Plats 

Åbyvallen i Valbo är föreningens hemarena men utifrån tillgången på snö kan träning även ske i Högbo. Även träning på annan plats kan förekomma så som Järbo eller inomhus i närliggande jympasal. Aktuell info om plats och tid inför träning sker via föreningens facebooksida  

Skidkort i Högbo Bruk  

För skidkort till Högbo ansvarar familjerna, den ingår inte i VAIFs träningsavgift. Kortet köpes i Högbo 

Inför och efter träning 

Tänk på att fysisk aktivitet innebär ansträngning därför är det viktigt att barnen är påfyllda med ny energi när de kommer på träning liksom att alla kroppens behov är tillgodosedda (toalettbehov görs innan träning). Efter träningen är det också bra att fylla på med ny energi så att kroppen kan återhämta sig på bästa sätt.  

Kläder  

Längdskidor innebär aktiv rörelse för hela kroppen. Vårt mål är att vara utomhus och för detta krävs det bra kläder som barnen kan träna och ha roligt i, tänk lager på lagerprincipen. Med olika lager kan man ta av sig om det blir för varmt och svettigt. Inför varje höst kan man köpa längdkläder via föreningen annars är Intersport i Sandviken en butik med bra utbud för barn och ungdomar. Föreningen har en Köp och säljsida på Facebook ”Valbo AIF Skidor Köp och sälj” gå gärna med här för att kunna köpa begagnad utrustning och kläder.  

Utrustning 

För de mindre barnen är vallningsfria skidor att föredra. Skidorna bör såklart förnyas och utvecklas tillsammans med barnet som blir äldre och växer.  Fråga gärna tränarna för mer info.   

Bli medlem  

Efter att man har provat på träningen några gånger är det dags att betala in medlemsavgiften. ”Valbo AIF” heter vår huvudförening och vår under förening heter ”Valbo AIF skidor”. Detta innebär att det är två avgifter som betalas. Den första till huvudföreningen där fotboll, orientering mfl ingår och den andra till oss. Läs mer om detta på vår hemsida.  

Vid tävling  

Klubben har inga krav på att medlemmarna skall tävla men vi uppmuntrar till tävling då det ofta upplevs som något roligt och ett mål med träningen. För de yngsta tävlande är det ingen tidtagning och resultatlistan presenteras oftast i bokstavsordning. För de äldre ungdomarna finns det tävlingsdräkter att hyra av föreningen, de minsta barnen finns inga krav på dräkt.  Medlemmarna anmäler sig själv till varje tävling via Tävlingskalender som nås via klubbens hemsida under fliken ”Tävlingar”.  

Viktigt att tänka på, för både tävlande och övriga, är att aldrig åka mot färdriktningen med tanke på säkerheten. Självklart hejjar vi på alla tävlanden oavsett klubb, då bidrar vi till positiva och roliga tävlingar för alla. 

Utifrån Svenska skidförbundets regler får alla barn som ställer upp i tävling ett pris. Vid serietävlingar, som klubbens egna springtävling eller 6-skidan, krävs det att man är med ett visst antal gånger för att få ett pris.  

Ideell förening  

Valbo AIF skidor är en ideell förening som helt drivs av ideella krafter. Det är därför viktigt att alla medlemmar hjälps åt så att klubben kan ta hand om alla våra aktiva. Det finns många olika sätt för klubbens föräldrar och ungdomar att bidra. Att vara volontär vid tävlingar, ledare för ungdomarna eller ingå i styrelsen och valberedning är några exempel. Årsmötet hålls i augusti varje år.  Kontakta ordförande Erik Hedblom för mer information.  

Sponsring  

Klubben tar tacksamt emot alla typer av sponsring för att ge en ännu bättre helhetsupplevelse för våra unga. Sponsringen kan användas till att säljas som fika vid våra aktiviteter alternativt som priser.  

 

Vi hoppas att med detta informationsblad räta ut några frågetecken för våra nya medlemmar vilka vi vill hälsa hjärtligt välkomna till en förening som tycker om att ha roligt tillsammans.  

Välkomna till oss! 

Uppdaterad: 19 AUG 2018 21:23 Skribent: Linda Åsberg
E-post: Adressen Gömd


 
Lermakeriet

Postadress:
Valbo AIF - Skidor
Ludvigsbergsvägen 16
81831 Valbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: webmaster@valboaifsk...