Hoppa till sidans innehåll

Träningsgrupper


Röda gruppen

Vår yngsta grupp i klubben. Vi tränar vi balans, teknik och konditon genom olika lektar på Åbyvallen en dag i veckan. Möjligheter för barn att tävla för skoj skull finns. I dessa klasser visas inte tid eller placering på resultatlistor, det viktiga är att man varit med och har roligt.  Från 5 år kan du delta i gruppen om anhörig finns med och stötta annars är du välkommen att delta i röda gruppens träningar från 6 år. Träning för barn födda 2015 och uppåt. 

Grön grupp

Här tränar vi balans, teknik och kondition genom att leka. Vi tränar klassiskt och skate när det finns snö och tränar en dag i veckan. Om barnen i gröna gruppen vill vara med på tävlingar så finns det flera olika tävlingar i närområdet. 

Svart grupp

Här tränar de barnen som är födda runt 2011-2010, kondition, kordination och balans. När barmarksträningen är förbi tränar vi skate och klassiskt på Åbyvallen som är vår hemmarena. När snön kommer till Högbo är det skidträning där som gäller. Efter ett pass med den svarta gruppen är målet att du ska ha haft en roligt men utmanande träning. Med svarta gruppen finns det möjlighet att träna både på tisdagar och på torsdagar. 

Grå grupp

Här tränar barnen födda 2010-2009. Den gråa gruppen har ofta uppvärmning mm tillsammans med den vita gruppen med de äldre barnen. Vårt mål är att du är glad och trött när du går hem efter roliga och utmanande övningar. Den gråa gruppen har möjligeht att träna både på tisdagar och torsdagar då denna grupp är intresserad av att utvecklas som skidåkare och kanske vill satsa för att utvecklas inför  framtida tävlingar. 

Vit grupp

Barnen i vita gruppen är födda från 2008 och uppåt. I vita gruppen tränar vi balans, teknik, kordination, kondition och styrka med varierande övningar. Gruppen kommer att delas upp beroende på mål med tränngen. Om du tränar för att prestera på tävlingar eller och du är där bara för att ha roligt ihop med dina kompiser. De äldre vita erbjuds därför hårdare träning med mer teknik och kondition. Men självklart ska det vara roligt att träna även om det kan vara jobbigt!

Vuxengruppen

När barnen tränar vill vi att föräldrarna gör något annat än står och fryser. Ett bra alternativ är att träna själv med vuxengruppen. Därför erbjuder vi numera en organiserad träningsgrupp för vuxna. Målet med träningen är att bygga styrka och kondition under barmarkssäsongen och sedan komma på skidor så snart vi får snö.

Träningen riktar sig till alla som vill ha träningssällskap, få ordning på skidtekniken och ha roligt ihop med andra. Vi blandar olika sorters intervaller med core och balansövningar, allt för att vara redo när snön kommer. PM 2021


 
Lermakeriet

Postadress:
Valbo AIF - Skidor
Ludvigsbergsvägen 16
81831 Valbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: webmaster@valboaifsk...